miercuri, 5 martie 2014

Zi si noapte


Pentru blatul alb:
-10 oua
-2 cani faina
-2 cani zahar
-8 linguri ulei
-1 praf de copt
-1 esenta de vanilie
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar pana totul devine o bezea. Galbenusurile se bat separat cu uleiul si se amesteca cu mirodeniile. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina care a fost amestecata cu parful de copt.Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil. Se da la cuptor pentru 30-40 min(se verifica cu o scobitoare cand e gata nu se murdareste scobitoarea).Il taiem pe jumatate dupa ce s-a racit.

Pentru cele 4 foi maro:
-6 linguri lapte
-6 linguri miere
- 2 oua
-400 gr zahar
- 200 gr margarina Unirea
-2 linguri bicarbonat stins in zeama de lamaie
Se pun toate intr-o oala si se pun pe focpana devine compozitia maronie.Se lasa sa se raceasca un pic si apoi adaugam faina,cat cuprinde,sa fie un aluat elastic.
Impartim aluatul in 4 si intindem 4 foi potrivite,nu foarte groase,asezam pe fundul tavii (pe hartie de copt) si coacem cam 10 min mai mult sau mai putin (depinde de cuptorul fiecaruia) pe rand fiecare foaie.

Crema: 
-1 l lapte
-250 gr zahar
-250 gr faina
-5 galbenusuri
-5 albusuri
-1 esenta
Se amesteca laptele cu zaharul si faina bine,batem un pic cu mixerul sa nu fie cocoloase si adaugam galbenusurile,mai batem o data si punem la foc mic.Tinem pe foc pana se ingroasa compozitia,luam dupa foc si adauga esenta.Intre timp batem albusurile spuma tare cu 2 linguri de zahar pudra.Incorporam albusurile in crema care a fost lasata sa se racoreasca putin.

Asamblare prajiturii:
Asezam o foaie maro,punem crema,asezam un blat alb,apoi iar crema si la final alta foaie maro.
Lasam peste noapte sa traga prajitura,sa se inmoaie foile.Portionam dupa preferinte si presaram zahar vanilat.

Pofta buna!

5 comentarii:

Prăjitură turnată cu mere

Săptămâna trecută am zărit pe o rețea de socializare o prăjitură cu mere, care mi-a făcut cu ochiul. Nu m-am lăsat până nu am facut-o și eu ...

Follow Us @soratemplates