marți, 4 februarie 2014

Friptura de porc la tava cu varza calita


-1,5 kg carne de porc ,
-150 ml ulei,
-200 ml supa,
-150 ml vin,  
-2kg varza acra,
-2 cepe potrivite,
-1 morcov,
-sare,
-piper,
-patrunjel.
Se spala carnea, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate, se portioneaza cite 3 bucati la portie si se mentine la cald, in sosul format. 

 Varza se curata de cotoare, se spala in apa rece si  se taie in fisii subtiri .Taiem ceapa julien si morcovul il dam prin razatoarea mare.

Punem putin ulei intr-o tigaie la incins,punem ceapa ,calim pana devine aramie apoi adaugam morcovul,si bineinteles varza.Nu punem apa deloc,pentru ca se lasa din varza.Condimentam si dam la cuptor pentru 40 minute.
Montam farfuria dupa preferinte.
Pofta buna!

2 comentarii: