marți, 21 mai 2013

Dulceata de trandafiri roz


Din aceasta compozitie mi-au iesit 4 borcane mari (800 ml).
390 bucati trandafiri roz
3 kg zahar
3 l apa
1-2 pliculete sare de lamaie

Se aduna petalele trandafirilor,se presara sarea de lamaie peste ele si se freaca bine pana se sfarama.
Se pune apa cu zaharul intr-o oala emailata si se fierbe pana se leaga un pic siropul apoi se pun petalele sfarmate ,se lasa focul la mic si se fierbe.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.Cand a inceput sa fie siropul legat bine (eu am fiert la foc mediu cam 1 ora jumate) se ia de pe foc,se lasa 5 minute,apoi se pune la borcane.
Borcanele se intorc invers si se lasa asa pana se racesc de tot.Apoi se depoziteaza in camara la racoare.

3 comentarii:

  1. nu am incercat sa fac,dar daca voi face o sa iti fur reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. dulceata de trandafiri era preferata mea si vad ca si tie iti place

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am facut pana acum dar merita incercat :) arata superr

    RăspundețiȘtergere