vineri, 21 martie 2014

Scoici cu crema de zahar ars


 - 3 oua
- 500 ml lapte
- 2 linguri zahar pentru caramel
-3 linguri zahar
-esenta de vanilie
-200 gr scoici Baneasa 
-2 linguri boabe de struguri din dulceata
- nuci (din dulceata de nuci verzi)
Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare,cand da in clocot adaugam scoicile,lasam la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Clatim cu apa rece si lasam sa se scurga bine de apa.
In forma in care coacem prajitura,face zaharul ars: punem 2 linguri de zahar si lasam sa se topeasca,sa fie maroniu,intindem pe peretii formei,lasam sa se raceasca.
Scoicile le umplem cu boabele de struguri din dulceata si asezam pe fundul formei cu deschizatura in jos,iar printre scoici adaugam nucile.
Batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta,amestecam bine si punem in forma.
Dam la cuptor pentru 40-60minute( in functie de cuptoare),cand s-a intarit si rumenit deasupra,oprim si lasam sa se raceasca in forma.
Rasturnam pe platou si servim cu siropul lasat.
Pofta buna!
 

4 comentarii: