marți, 3 iulie 2012

Dovlecei umpluti


“Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro”
- dovlecei potriviti
- 500 gr carne tocata
- 3 cepe
- 2 morcovi
- orez ( 1 lingura de orez pt fiecare bucata de dovlecel)
- 2 oua
- sare,piper,foi de dafin
- rosii 
- pasta de rosii
- ulei

Se spala,se taie in 2 dovlecelul si apoi cu o lingura se scoate miezul.


Se caleste ceapa,se adauga morcovul si la final se adauga orezul,apoi se lasa la racit,se adauga peste carnea tocata.Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga 2 oua,se amesteca bine si se umplu cu aceasta compozitie dovleceii.



Se spala rosiile si se taie rondele pentru a le folosi pe post de capacel la dovlecei.


Se aseaza in oala si se pune apa sa treaca putin peste ei,si se lasa pe foc sa fiarba.Intre timp se prepara sosul: se pune pasta de rosii si se caleste in putin ulei,apoi se adauga o ceasca de apa si se lasa sa fiarba,se adauga sare,piper si 2-3 foi de dafin(dar care se lasa 10 minute si apoi se scot).

                                                               Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Arata super bine ..dar sincer nu as manca pt ca nu prea imi place dovelecelul fiert,rosia nu o mananc preparata doar proaspata :))) stiu sunt foarte pretentioasa..:D Dar totusi as manca umplutura: )))

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine arata si sunt foarte gustosi :) o bunatate

    RăspundețiȘtergere