duminică, 2 martie 2014

Tort cu crema de zahar ars si ciocolata

 Blatul maro si crema de zahar ars:
 Pentru crema de zahar ars:
-6 oua
-200 gr zahar
-1zahar vanilinat
-1 l lapte
-6 linguri zahar
Pentru blat :
-5 oua
-200 gr zahar
-200 gr faina
-1 praf de copt
-1 lingura cacao
Punem cele 6 linguri de zahar intr-o oala(in care vrem sa facem tortul) si punem pe foc la caramelizat,knd s-a topit zaharul invartim oala astfel incat peretii sa fie imbracati de zaharul topit.
Lasam sa se raceasca,intre timp batem oualele bine cu zaharul si adaugam laptele cu zaharul vanilinat.Adaugam in oala peste zaharul ars si dam la cuptor,pentru 30 minute (sa fie tare deasupra).
Pregatim balatul: batem oualele cu zaharul bine,adaugam faina care a fost amestecata cu cacao si praful copt.Adaugam peste crema de zahar ars si mai lasam inca 30 minute.
Lasam sa se raceasca si apoi rasturnam.
 Pentru blat alb :
-1 plic crema de ciocolata
-5 oua
-200 gr zahar
-200 gr faina
-1 praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un parf de sare pana se fac spuma,apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana se face bezea tare,intoarcem vasul in care a fost batute sa vedem daca curge sau nu,daca nu curge inseamna ca e de ajuns.
Galbenusurile se freaca cu uleiul si apoi se adauga treptat peste bezea.
Faina se amesetca cu praful de copt si se pune in ploaie lingura cu lingura peste aceasta compozitie si se amesteca cu lingura nu cu mixerul.
Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se baga la cuptor pentru 30-40 minute,se incearca cu o scobitoare sa vedem daca este facut blatul,scobitoarea trebuie sa ramana curata.
Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine.Se faie in 2 jumatati.
Crema de ciocolata o facem conform instructiunilor dupa ambalaj.
Asamblarea:
-asezam prima parte de blat alb pe platou,insiropam bine cu suc de ananas
-rasturnam blatul maro peste el(sa fie recit bine,altfel se imprastie crema de zahar ars)
-insiropam bine blatul de cacao
-punem crema de ciocolata
-asezam a doua parte din blatul alb
-insiropam bine
-ornam dupa preferinte
Pofta buna!



2 comentarii:

  1. arata foarte bine cred k are un gust ff bun

    RăspundețiȘtergere
  2. yummy,in curand am sa fac aceasta reteta :),multumesc de idee :)

    RăspundețiȘtergere