sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Tavalita



  • 8 buc. oua
  • 16 lingura ulei
  • 300 gr zahar
  • 2 ceasca apa
  • 1 buc. pachet margarina
  • 3 lingura cacao
  • 1 buc. plic zahar vanilat
  • 1 buc. plic parf de copt
  • 5 lingura esenta de rom
  • 1 buc. plic nuca de cocos

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar pana totul devine o bezea.
 Galbenusurile se bat separat cu uleiul si se amesteca cu mirodeniile.

Se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina care a fost amestecata cu parful de copt.Se pune compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil.

Se da la cuptor pentru 30-40 min(se verifica cu o scobitoare cand e gata nu se murdareste scobitoarea) si dupa ce s-a racit se taie cuburi .

Glazura de ciocolata: se pune apa intr-o oala si se adauga margarina si zaharul 300 gr si se tine pe foc mic pana se leaga siropul,apoi se adauga cacaoa si esenta de rom si se mai lasa inca putin sa fie un sirop de ciocolata mai gros.

Cuburile de blat se dau prin glazura de ciocolata si se presara nuca de cocos.

7 comentarii:

  1. super super nota 10 pt prajitura asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prajitura asta o fac de fiecare data de sarbatori pentru ca e prajitura "casei" ...am o alta reteta difera putin de asta dar iese delicioasa....

    RăspundețiȘtergere
  3. a iesit super...numele cam haios ;) sper ca-i buna

    RăspundețiȘtergere
  4. este foarta buna, asa prepar si eu

    RăspundețiȘtergere
  5. de cate ori facea mama cand eram mica! imi placea nespus nuca de cocos! n-am mai facut de ceva timp. o sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  6. ingredientele sunt aceleasi , din cate observ

    RăspundețiȘtergere