vineri, 12 iunie 2015

Ciorbita din piept de pui cu taitei de casa




Astazi am pregatit o delicioasa ciorbita din piept de pui cu taitei de casa. Pe caldura asta este foarte buna. Mie imi place atunci fierbinte dupa ce o iau dupa foc :) dar este foarte buna si rece. Este foarte usor de pregatit.

- 1 piept de pui 
- 1 cutie rosii cuburi Sun Food
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 lingura bors magic
- ulei, sare
- leustean
- apa
- 1 ou
- faina

Eu am avut pieptul de la un pui de tara, si l-am scos dupa os, dar daca luati piept de pui dezosat este mai simplu. Taiem fasii subtiri pieptul de pui. 
Intre timp pune apa cu uleiul si un praf de sare la fiert. 
Curatam legumele si le tocam cubulete. 
Cand apa a dat in fiert punem legumele, conserva de rosii cuburi si fasiile de pipet de pui, si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cat fierbe ciorbita pregatim taiteii de casa:
Punem intr-un castronel faina , (nu as sti sa va dau cantitatea :) , eu pun ,,la ochi,, ) si facem o gaura in mijloc unde punem oul batut cu putina sare. Amestecam cate putina faina in ou pana se face un aluat. framantam bine si lasam sa se odihnesca 10-15 minute, apoi intindem o foaie subtire ca o coala de hartie si lasam sa se usuce putin. Apoi taiem foaia in 4 si luam pe rand cate o bucata, o rulam si taiem fasii subtiri , subtiri, sa fie taiteii finuti. 
Cand ciorba este aproape gata adaugam taiteii si lasam sa fiarba si acestia , dar la foc micut cam 10 minute apoi adaugam lingura de bors magic. 
Potrivim gustul de sare ( daca mai este cazul) si adaugam leusteanul . 

Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prăjitură turnată cu mere

Săptămâna trecută am zărit pe o rețea de socializare o prăjitură cu mere, care mi-a făcut cu ochiul. Nu m-am lăsat până nu am facut-o și eu ...

Follow Us @soratemplates